Kupujte kvalitetne proizvode jer neki od mliječnih proizvoda koji se promoviraju kao dobri i korisni jer sadrži probiotike, nemaju sojeve koji su od velike koristi za poboljšanje imuniteta.
Dodaci prehrani sa visokokvalitetnim acidophilusom, Bifidusom i drugim probiotičkim bakterijama su dokazali svoj doprinos u povećanju imuniteta, ne samo u crijevima, nego kroz cijelo tijelo.
Nedavne studije su pokazale prednost u liječenju sindroma razdražljive utrobe u uvjetima kao što je kronova bolest i ulcerozni kolitis, a žene koje su svakodnevno uzimale acidofil, dokazano je da imaju manje infekcija mjehura.
Dr. Ch. Hassel ….. najučinkovitije probiotike koje sam pronašao u svojoj praksi su oni koji su izmiješani sa plavo-zelenim algama jer se dostavljaju vrlo brzo sa izvora.
Probiotike možete uzimati svakodnevno ili sa pauzama, kako želite. Ako pak uzimate s pauzama, uvijek se vratite ponovno uzimati ako imate razdoblje povećanog stresa, povećane prehrambene tegobe ili neko oboljenje…..
Neka vam prehrana bude bogata hranjivim tvarima
Dr. Christopher Hassel – hrana, posebno ona organski uzgojena, sadrži mnogo širi spektar mikro hranjivih tvari. Namirnice koje su najbogatije hranjivim tvarima su iz obitelji mikro algi poznate kao plavo-zelene alge. Obitelj jestivih mikro algi dolazi iz tri različita izvora. Spirulina je spiralno oblikovana plavo-zelena alga, a uzgaja se u bazenima, uglavnom u Japanu i na Havajima, Chlorella se također umjetno uzgaja uglavnom na Havajima, sa tvrdom vanjskom ljuskom koja se mora mehanički odstraniti prije konzumacije i flos-aquae Aphanizomenon, AFA alga koja raste divlje u čistom Klamatskom jezeru, visoko u planinama Oregona.
Sve jestive alge su izvrsni izvori mineralnih mikro hranjivih tvari, međutim postoje razlike koje flos-aquae Aphanizomenon (AFA) čine drugačijom i to je moj izbor.
U svojoj praksi sam vidio vrlo impresivne rezultate kod mnogih pacijenata koji su koristili AFA algu. Moja obitelj i ja jedemo ove alge od 1985. Nekoliko puta sam posjetio jezera iz kojih se bere gdje sam se uvjerio da imaju usko specijaliziranu kontrolu u okviru savršenih proizvodnih objekata. Proizvodnja ima certifikat prema kome je gotovi pripravak organski i košer, dobiven kroz “odličan proizvodni proces”.
Svima snažno preporučam da koriste ovaj dodatak prehrani.
Do 80% našeg imunološkog sustava se nalazi u probavnom traktu.
Zdravo tanko crijevo – Kada smo zdravi, prirodne kiseline u želucu su prva crta obrane, ubiju velik broj patogena na samom ulazu. Nažalost, velik dio naše moderne hrane i naš način života stvara želučane simptome koje mi otklanjamo antacidima i lijekovima za blokiranje proizvodnje kiseline. Ne samo da upotreba antacida negativno utječu na našu sposobnost da probavimo proteine, nego tako dopuštamo velikom broju patogena da prodru u tanko crijevo koje je vrlo propustan prostor, dizajniran da apsorbira hranu i vrlo osjetljiv na infekcije. Tako bakterije i virusi nesmetano prolaze prvu obranu i ulaze u tanko crijevo, a mi postajemo bolesni.
Jedan od najčešćih uzroka bolesti je bakterija pod nazivom CANDIDA
Kandida se prirodno nalazi svugdje oko nas i u našem tijelu. Dok su odnosi u tijelu uravnoteženi, živi u skladu sa raznim drugim mikroorganizmima i k tome obavlja neke važne funkcije. No, kada se ti odnosi poremete dođe do invazije kandide i ona postaje odgovorna za mnoge kronične bolesti koje tako često susrećemo.
Zašto se događa invazija kandide?
Ako u organizmu iz bilo kojeg razloga oslabi imunitet, a k tome se konzumira hrana bogata šećerima, kvasci doslovno mogu eksplodirati rastom. Ovakva situacija obično nastaje u organizmima koji su na steroidima ili kemoterapiji, a najviše kod onih koji su prošli terapiju antibioticima. Kvasci koriste svaku priliku smanjenog imuniteta za svoje bujanje. Između korisnih bakterija i kvasaca traje stalna borba za prevlast. Jedni i drugi sintetiziraju kemikalije koje koriste u borbi jednih protiv drugih.
Dakle, problem nastaje kada se poremeti ravnoteža bakterija u tijelu, što kandidi daje prostor da se razmnožava na teret drugih zdravih mikroorganizama.
Istraživanja su pokazala da terapija antibioticima ostavlja crijeva praktički ogoljena korisnim bakterijama i to stanje je vrlo pogodno za snažno bujanje kandide, a kako je hrana koju konzumiramo, kravlje mlijeko, govedina, svinjetina, perad i uzgojena riba, zagađena antibioticima i hormonima, pretpostavlja se da se tu nalazi odgovor zašto je kod velikog broja ljudi smanjen imunitet, osiromašen probavni trakt dobrim bakterijama i zašto gotovo imamo epidemiju kandide.
Ovaj štetan ciklus se može spriječiti kontrolom unosa hrane kojom se hrani Kandida i uzimanjem probiotika. Probiotike bi naročito trebalo uzimati uz terapiju antibioticima pa čak i duže vrijeme poslije terapije.
Također, ako bi koristili hranu iz organskog uzgoja, meso, ribu, perad, vjerojatno bi smanjili rizik trovanja antibioticima. Većina ljudi nije svjesna tog stanja, jer ni većina liječnika nisu svjesni i ne shvaćaju ozbiljnost utjecaja kandide na cjelokupno zdravlje. Osobe koje pate od ovog stanja često godinama idu od liječnika do liječnika, koji ih proglase da su hipohondri, ili da su pod stresom, ili da imaju psihički problem i slično, prije nego i ako se ikada otkrije pravi krivac, kandida.
Kandida obično obitava u probavnom traktu, ustima, grlu i genitalijama, ali u nekim slučajevima može napraviti rupu u probavnom traktu, ući u krvotok i doći u bilo koji organ tijela. Da stvar bude gora Kandida luči 70 različitih otrova u tijelo i ako kroz duže vrijeme nekontrolirano raste, u tijelu napravi pustoš na mnogo načina, te je inicijator mnogih bolesti.
Simptomi kandide su veliki i sveobuhvatni.
Ta mala nestašna lukava hrpa kvasca – dijelom životinja, dijelom biljka, dijelom bakterija, u stanju je reproducirati se seksualno (parenjem) ili asexually (sama), a može se, prilagodljivom strategijom preraspodjele kromosoma, mijenjati u sedam različitih oblika kako bi osigurala svoj opstanak. To je nevjerojatan skup atributa, pa nije ni čudo da je tako teško osloboditi je se!
Jedan od najopasnijih aspekata Candide je njen nusproizvod kao dio njenog životnog ciklusa. U stvari, Candida je sposobna proizvesti 79 različitih toksina.
Kada candida ugine u prirodnom ciklusu, oslobađa toksin acetaldehid, koji se u jetri pretvara u etanol. To je ista kemikalija koja vodi do mamurluka nakon konzumiranja alkohola.
Kako se infekcija Candidom nastavlja proizvodi se sve više acetaldehida, razina alkohola u krvi raste, baš kao da ste pili alkohol, što rezultira simptomima kao što su maglovito razmišljanje, nedostatka koncentracije, razdražljivost, depresija, usporeni refleksi, umor,…….
Osim toga, crvene krvne stanice teško dolaze do kapilara, što može dovesti do umora, migrene i bolova u mišićima. S druge strane, bijele krvne stanice imaju poteškoća u borbi protiv infekcije, što može dovesti do alergije, osipa, akni i usporavanja procesa ozdravljenja.
Baš kao što kvasac podiže kruh zbog ugljičnog dioksida koji je proizvod fermentacije ugljikohidrata, tako i Candida u crijevima proizvodi ugljični dioksid. Rezultat je uporno stvaranje plinova i nadutost.
RAZLOG ove infekcije je u prvom redu što je tijelo na neki način izvan ravnoteže. Pao je imunološki sustav.
Pa, ako je to razlog da se Candida razvila, zdrav razum nam kaže da je jedini način, da se riješimo tih gadnih malih otrovnih životinjica, da se ponovno uspostavi ravnoteža i da se tijelu vrati urođena obrambena sposobnost.
Za trajno izlječenje na razini cijelog sustava, mora se stvoriti okruženje koje je neprijateljsko prema candidi, dakle, isključiti iz prehrane sve čime se hrani, a imuno sustav ojačati kvalitetnom prehranom i još dodatno prirodnim dodacima kao što su:
Hraneći se kandida uništava naše stanice, pogotovo ako joj odgovara ono što jedemo, uništava crijevnu mikrofloru, buja i razvija se vrlo brzo po cijelom organizmu, trujući ga.
Borba protiv kandide zahtjeva rigoroznu intervenciju u prehrani kao i dodatke prehrani.
Probavni enzimi i COQ10 koji će pomoći u preradi proteina. Bifidus i Acidofilus – probiotici zajedno s enzimima su od presudne važnosti naročito u početku procesa ozdravljenja.
AFA alga sadrži velike količine klorofila, koji se u želucu pretvori u klorofilin koji štiti jetru, što je naročito važno u ovom procesu kada se stvara dosta otrova koji prolaze kroz jetru.
Kolostrum za dodatno jačanje imuniteta. Osim imunoglobulina i imunofaktora za jačanje imuniteta kolostrum je važan jer sadrži antitijela protiv streptokoka, stafilokoka, kandide….
Candida obično obitava u probavnom traktu, ustima, grlu i genitalijama, ali u nekim slučajevima može napraviti rupu u probavnom traktu, ući u krvotok i doći u bilo koji organ tijela.
Osobe koje pate od ovoga često godinama idu od liječnika do liječnika, koji ih proglase da su hipohondri, ili da su pod stresom, ili da imaju psihički problem….. prije nego i ako se ikada otkrije pravi krivac, candida.
Pripremila: Ana Karlović
Napravite jednostavan test i utvrdite imate li povećanu prisutnost kandide:
U staklenu čašu nalijte čistu vodu i ujutro natašte pljunite u nju. Pričekajte i promatrajte slinu 15 minuta, iako se znakovi mogu pojaviti već nakon 10-20 sekundi. Ako iz sline izlaze niti, grudice ili maglice, znači da u vašoj slini prevladava candida. Zdrava slina je bez promjena i pliva na površini.
O probioticima i prebioticima – klik na LINK
Narudžbe i ostale upite možete ostaviti ovdje: KONTAKT