Gastritis, klorofil i afa alga

Iz knjige Izlijecite se sami/Alen Dodic

“Kronični gastritis zapravo ne postoji.
Nego postoji neodustajanje od načina prehrane koji uzrokuje gastritis.
Postoje neke razlike kod dijagnoze gastritisa, poput kretanja ili boje sluzi. Iako nije potrebna precizna dijagnoza i podjela bolesti na podnazive.

Gastritis ne prolazi sam od sebe. On ima uzrok i sve dok se ne posvetimo uzroku on će trajati neovisno o preciznoj dijagnozi. Uzrok gastritisa su u prvom redu „lijekovi za gastritis” i česta upotreba andola. Također uzrok može biti česta upotreba antibiotika nakon čega nam se u probavnom sustavu prekomjerno razmnože pojedine bakterije (Helicobacter pylori). Često se spominje jogurt kao lijek, iako jogurt ili kefir zapravo pogoršavaju stanje, jer sadrže teško probavljive bjelančevine koje zahtjevaju pojačanu kiselinu za probavu. Isti je slučaj i sa kiselim kupusom, on samo povećava kiselost želuca pa nema nikakve logike da pomogne. Ako gastritis uporno liječimo sa narodnim ili doktorskim „lijekovima” može nas dovesti samo do čira na želučanoj sluznici ili do raka želuca.
Ponekad doktori svojim neznanjem o hrani doslovno izazivaju podsmijeh sa preporukama.

Naime, često preporučuju da treba jesti ribu i bijelo meso umjesto crvenog. Iako piletina ima samo 4 miligrama (85 mg/100 grama) manje kolesterola od crvenog mesa (89 mg/100 grama). Upravo ta 4 miligrama su bila dovoljna da nas uvjere kako je bijelo meso zdravo. Kuhana hrana je osiromašena vitaminima i mineralima, pored toga, takvu deformiranu molekulu naše tijelo uopće ne prepoznaje? A najgore za naše tijelo je što kuhana hrana ne sadrži enzime koji su mali radnici koji nam pomažu u probavi, zbog čega naše tijelo mora pojačati proizvodnju kiseline za probavu. Sve u svemu, doktori savjetuju kako da nam bude gore da nam mogu prodavati lijekove i raditi operacije od posljedica gastritisa i njihovih lijekova.
Blokatori kiselina – zvani i histaminski blokatori – smanjuju količinu kiseline koja se oslobađa u probavni trakt, što ublažava bol kod gastritisa, ali ne rješava uzrok bolesti. Uostalom rade ono što radi svaki drugi „lijek” – gasi signale koje nam tijelo šalje, ali smo i dalje bolesni.

Ako pojedemo komad mesa (što je mesna industrija postavila na tron najboljeg izvora bjelančevina koje sadrže sve aminokiseline), tada moramo biti svjesni da će naše tijelo tu bjelančevinu rastaviti na aminokiseline i sastaviti bjelančevinu koja se može iskoristiti za množenje stanica po našem DNK zapisu (jer bi u suprotnom izgledali kao životinja koju smo pojeli). Za taj proces tijelo stvara kiselinu koja uzrokuje gastritis.

Životinjske bjelančevine (za razliku od biljnih) sadrže puno sumpora. Što je dodatni razlog stvaranja jake kiseline u tijelu.

Biljne bjelančevine su razgranate na aminokiseline i time su lakše za probavu i dodatno, živa biljna hrana sadrži enzime koji nam olakšavaju probavu.
Korištenjem teško razgradivih bjelančevina životinjskog porijekla prisiljavamo tijelo da stvara jaku kiselinu. Zbog toga, proizvodi koji se najradije reklamiraju i kupuju su sredstva za žgaravicu (gastritis).
Gastritis je bolest kojom sami sebi neprestano povraćamo u usta. Mi smo jedina bića na planeti koja imaju problema sa žgaravicom, samo zato što unosimo pogrešnu hranu u tijelo. Ni jedna životinja ne nosi sa sobom tablete za ublažavanje PH vrijednosti, jer (za razliku od nas) svaka životinja zna što je njezina prirodno predodređena hrana.

Rješenje gastritisa je jednostavno, prestati unositi hranu koja zahtjeva stvaranje dodatne kiseline za razgradnju bjelančevina na aminokiseline i početi koristiti hranu koja je sastavljena od jednostavnih spojeva aminokiselina. A to je voće, povrće i orašasti plodovi.
Najbolji lijek za gastritis je jednostavna i skromna banana. Ona oblaže sluznicu jednjaka i rješava nas nelagode. Zbog velikog sadržaja vlakna jača probavni sustav i oporavlja crijeva. Crno grožđe popravlja oštećenje na crijevima.
Iako gastritis ne mora uzrokovat samo višak kiseline, nego i nedostatak.

Prerađena i raskuhana hrana je sama po sebi probavljena i za nju tijelo nema potrebe stvarati jaku kiselinu. Naše tijelo je prilagodljivo i brzo zaključi da nema potrebe za pojačanom kiselinom.
Ako imamo nizak nivo želučane kiseline simptomi su: nadutost, podrigivanje, peckanje, vjetar nakon obroka.

Hrana se ne razgrađuje pravilno kad je razina želučane kiseline niska. To, pak, povećava proizvodnju plina koji stvaraju bakterije koje nam pomažu u probavi, zbog čega možemo imati žgaravicu i podrigivanje.

Nadalje, ako imamo nisku želučanu kiselinu, podložni smo bakterijskim infekcijama od kojih bi nas normalna razina kiseline zaštitila. U velikoj većini slučajeva teže izlječiv gastritis uzrokuju bakterije Helicobacter Pylori. Te bakterije stvaraju upalu želučane sluznice i postupno se stanice želuca oštećuju. Kad doktor ubaci kameru u naše tijelo, sluznica izgleda crveno, a uzorci pokazuju puno upalnih stanica (uglavnom bijelih krvnih stanica, zvanih leukociti). Leukociti su dio našeg imuniteta koji nas žele očistiti od viška bakterija.

Idealnu kiselinu stvaraju zelene (nekuhane) lisnate biljke koje ujedno sadrže klorofil za oporavak probave koja je oštećena pojačanom kiselinom. “


.👉………klorofil u morskom povrcu

“Divlja plavozelena alga je veći izvor klorofila nego bilo koja druga biljka ili alga. Klorofil je duša i krv AFA alge. U molekularnoj je strukturi sličan hematinu, crvenom pigmentu ljudske krvi koji prenosi kisik. No, klorofil u svom staničnom središtu sadrži magnezij, dok krv sadrži željezo.

Klorofil unutar alge je za ljudska bića snažno zasićen kisikom (oksigenator). Bez dovoljno kisika razvijaju se simptomi slabe energije, trome lijene probave i loš metabolizam. Dr. Otto Warburg, dobitnik Nobelove nagrade za psihologiju i medicinu 1931. g. zaključuje, da je pomanjkanje ili gubitak kisika glavni uzrok raka 21….”

Istraživanja su dokazala uspješnu prevenciju teških bolesti klorofilom, a isto tako nužnost uzimanja visoke razine klorofila od strane onih koji su već oboljeli na primjer od raka.

Oni koji u prehranu uvedu klorofil u bilo kojem obliku, od svježeg soka klica, nekih drugih zelenih biljaka, pa do algi, imaju učinkovitije konvencionalne kemoterapije, pa su mnogi doživjeli uspješnu remisiju bolesti.

Također, klorofil je učinkovit u borbi protiv metastaza….”

Vise o KLOROFILU procitajte OVDJE

O ostalim proizvodima tvrtke AquaSource OVDJE

Sluzbena stranica:
http://www.aquasource.net/Index.aspx?cid=7

👉SZO – Svjetska zdravstvena organizacija alge je preporučila kao svakodnevni dodatak hrani jer nadoknađuju ono što današnjem načinu prehrane nedostaje i tako doprinosi dobrom zdravlju. Klamatske alge iz Gornjeg Klamatskog jezera su prirodne i izuzetno bogate nutrijentima. Njihovo blagotvorno djelovanje su poznavali još stari narodi, Maye i Asteci. Zadnjih godina sve više ljudi prepoznaje i osjeća izvanredno djelovanje algi te ih uvodi u svoju svakodnevnu prehranu.

👉VAŽNA NAPOMENA:
AFA alge imaju riješenje Ministarstva zdravstva od 30.07.2007. Klasa UP/I 541-02/07-01/470
U SAD-u je uzimanje 5 grama AFA alge na dan, patentirano kao lijek protiv Multipleskleroze, Dijabetesa (šećerna bolest), Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti, za ublažavanje posljedica srčanog udara, moždanog udara i ciroze jetre. Broj patenta u SAD-u je 6814961.

👉ZA POTROSACE:
Narudzbu kao i dodatne informacije, i skriptu u pdf. formatu mozete izvrsit putem maila. afaalge.hr@gmail.com ili
morana.zg@gmail.com i putem SMS: 098/9770 275

Afa alga, 120 kaps: 460kn
Koenzim Q10, 30 kaps: 320 kn
Masne kiseline, 50 ml: 185 kn

Dostava je moguca samo unutar RH. Uplata se izvrsava prilikom narudzbe. Postarina iznosi 18 kn za iznose do 1100 kn, iznad 1100 kn je besplatna.

⁸ID: BER63348
Neovisni distributer, tvrtke AquaSource, predstavnistva u Hrvatskoj
Morana Berkic Frlan

……. Bistra glava i zdrav razum…gomila toga unutar sebe

Ionsko srebro by Lidiko

Jod – Lugolova otopina, mozete je naruciti OVDJE:
uz kod za popust 5% : REFkRU2Ug

Selen, C vitamin, Cink i ostale suplemente mozete narucit OVDJE

Afa alga i jos puno lipih stvari
https://afaalge.wordpress.com/


Bars da promjeni sklop u glavi
https://budjenjesvjesnosti.wordpress.com/zasto-barsi/

MTVSS da promjeni molekularnu strukturu
https://budjenjesvjesnosti.wordpress.com/mtvss/

Stanicno pamcenje da vrati stanice u prirodno stanje… zdravo seljacki!
https://budjenjesvjesnosti.wordpress.com/de-molekularna-manifestacija-i-stanicno-pamcenje/

BMM ne budi ovca
https://wp.me/p2Yi3c-Ki

Jos o meni
https://budjenjesvjesnosti.wordpress.com/o-meni-i-duhovnosti/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s