Vrijednost algi u jelovniku

Svi učitelji čovječanstva i većina eminentnih ljudi, koji su ostavili trag u povijesti, naglašavaju važnost vegetarijanstva za duhovni napredak čovjeka te njegov preodgoj.

Vegetarijanstvo je nije samo vid prehrane već predstavlja određenu filozofiju življenja povezanu s načelom nenasilja i poštovanja prava postojanja svih vrsta. S druge strane, postoje brojna znanstvena saznanja da meso šteti zdravlju i uzrokuje ili pogoršava tijek mnogih kroničnih bolesti našeg doba – povišen krvni tlak, srčani i moždani udar, artritis, tumori i dr.

Davno je opovrgnuto mišljenje da je meso nezamjenjivo za obnavljanje krvi, kao izvor aminokiselina, željeza, vitamina(B12)… Mikroalge su, na primjer, nekoliko puta bogatije aminokiselinama i organskim željezom a da ne spominjem vitamin B12, od mesa a i lagano se usvajaju. Izuzetno su čista i energizirajuća hrana što se ne može reći za meso u kojemu su koncentrirani progutani i nagomilani pesticidi, herbicidi, hormoni, radioaktivnni elementi, teški metali i dr.

Uključivanje algi u jelovnik vegetarijanaca praktički rješava probleme vezane uz moguće nedostatke jednih ili drugih hranjivih sastojaka. To je osobito važno za djecu vegetarijanskih obitelji koja mogu ali i ne moraju, ako su ispravno hranjena, imati nedostataka određenih hranjivih tvari što se može ispoljiti u njihovu razvoju u odnosu na vršnjake. Roditelji su zato prisiljeni dodavati im sintetske preparate koji sadrže razne vitamine i minerale. Ponekad ti isti roditelji, duboko u sebi, nose osjećaj krivnje (što djeci uskraćuju namirnice životinjskog porijekla) i ne znaju kako ostati vjerni svojim poimanjima prehrane i uopće, etike i morala a da istovremeno osiguraju zdravlje svojoj djeci.

S druge strane, žene vegetarijanke ponekad, nije pravilo, imaju problema s prehranom u trudnoći i dojenju pri čemu razlog može biti u površnom i nedovoljnom razumjevanju vegeterijanstva.

Prehrambeni lanac

U osnovi života stoji energija koju dobivamo od Sunca, dijelom je primamo izravno a dijelom putem hrane (fotosinteza).

Fotosinteza je najaktivnija u mikroalgama ( više od deset puta je efektnija nego u višim biljkama) zbog bogatstva klorofila u njima (u biti bi trebalo govoriti o različitim vrstama klorofila koje reagiraju na različite valne dužine). U tom pogledu su mikroalge na prvom mjestu budući je njihov klorofil, a i ostali fikopigmenti, u stanju asimilirati širi spektar Sunčeve energije.

Sva su živa bića povezana u tzv. prehrambenom lancu. Princip je da se svaka slijedeća karika hrani prethodnom te služi za hranu slijedećoj. Sunce sa svojom energijom hrani osnovu tog lanca, a na njegovom vrhu su životinje mesožderi, čovjek i neki paraziti (ovisno od toga tko koga jede)….

“Živa” se hrana dijeli u dvije grupe ovisno o tome koliko je svježa i koliko su aktivni encimi u njoj. Jedna uključuje tzv. biogenu hranu – med i druge produkte pčela, majčino mlijeko ( pod uvjetom da je majka zdrava i dobro hranjena), sirovo mlijeko, namočene i proklijale klice i drugu hranu bogatu encimima. Npr. prilikom močenja sjemenki, encimni inhibitori se inaktiviraju a encimi se aktiviraju i sjeme živne pri čemu počinje formirati ogromne količine fitohormona, fitostimulatora, vitamina i drugih biološki aktivnih tvari jako korisnih za zdravlje ljudi. U stanju su ubrzati i olakšati regeneraciju bolesnih stanica.

Mikroalge pod uvjetima da su sačuvale sve sastojke prilikom sušenja se ubrajaju u biogenu hranu visoke biološke vrijednosti.

Druga grupa žive hrane zove se tzv. bioaktivna. Tu ubrajamo svježe sirovo voće i povrće. Ono je u stanju aktivirati, do izvjesne mjere, stanični metabolizam ali sami po sebi ne mogu regenerirati ozbiljno oštećene stanice. Energija sadržana u toj hrani posve je dovoljna za održavanje organizma u dobrom stanju ali nije u stanju uzdići je na viši energetski nivo u slučaju ozbiljne bolesti.

” Živa hrana ” bogata je energijom i stimulira zaštitne snage čovjeka, sadrži veliku količinu organskih vitamina, minerala i drugih aktivnih tvari. Prema dr. Cousens za obnavljanje zdravlja neophodno je uključiti u naš jelovnik više od 8o% biogene i bioaktivne hrane. Za održati relativno dobro zdravlje – oko 6o%.

……Trenutačno sušenje na niskoj ali fiziološkoj temperaturi (flash air drying, instant dry) – Ovom nježnom i fiziološkom metodom stanice ostaju nedirnute, bjelančevine ne-denaturirane i enzimi aktivni. Tako dobivena suha biomasa je savršene hranjive kvalitete i odlične probavljivosti. Upravo tako suši se Klamathska alga koju nudi AquaSource- momentalno kod temperature 30 C specijalnom tehnologijom koja čuva u cjelini kvalitetu proizvoda. Svaki čovjek koji ih koristi može biti siguran u porijeklo i kvalitetu proizvoda, tim više, što dobivanje i preradu algi kontrolira profesor William Bary.

Vise o tome: http://afa-alge.weebly.com/pri269a-o-afa-algi.html

AFA nije samo savršena prirodna hrana, već Ona sadrži Energiju,
Informaciju i Inteligenciju neophodnu za opstanak !!!

AFA alga u količini od 5 grama dnevno (cca 12-13 kapsula AFA alge dnevno) stimulira matične stanice iz koštane srži. Te matične stanice, spremne su zamijeniti svaku oštećenu stanicu u organizmu, pa čak i stanice sive tvari u mozgu za koje se smatralo da se ne mogu nadoknaditi kad jednom umru, pa ORGANIZAM SAM SEBE LIJEČI/ISJELJUJE…

Braća Kolman, Viktor i Daryl, su 1976. godine otkrili neprocjenjive hranjive kvalitete alge iz Klamathskog jezera. U samom početku s njima radi Sharon Truncky, a od 1984.godine sama preuzima brigu o ovoj svjetskoj riznici hrane.

Svjesna vrijednosti AFA alge i ljudske potrebe za životnom snagom iz ove namirnice, Sharon vrlo brzo osniva tvrtku Klamath Country Products koja distribuira alge po cijelom svijetu. Kasnije mijenja naziv tvrtke u ROSSHA ( Ross ime njenog supruga i Sharon), u rad koje se uključuju i obje njihove kćeri sa supruzima.


Sharon je duboko religiozna žena i vjeruje da je razlog njenog uspjeha što je uvjerena da je njen posao prije svega duhovna zadaća, služenje Bogu i ljudima.

“Klamathske alge su dar Božji i moram biti odgovorna za način kojim upravljam našim poslom “, kaže Sharon

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s