Strah pred Afa Algom

Poduzeća koja uzgajaju modrozelene alge u bazenima digle su veliku halabuku, navodeći da su divlje alge AFA zaražene nečistoćama i otrovnim algama. Upotrijebili su snažno sredstvo – medije, i tako gotovo uništila trgovinu algom AFA. Barbara Simonsohn u svojoj knjizi “Die Heilkraft der AFA – Alge” piše da su poduzeća koja su algu AFA slala po Njemačkoj, već nekoliko puta tužila pisce i prodavače spiruline jer su širile neistine o konkurentskim algama. Svi zastupnici prodaje alge AFA pobijedili su na sudu jer nema dokaza da je išta od svega nabrojenog istina.

Znanstvenici tvrde da su od svih 1600 vrsta modrozelenih algi otrovne samo dvije: Anabaena flos-aquae i Microcystis aeruginosa. Samo u nekim podvrstama ove dvije vrste, ponekad bi nastali otrovi koji su za čovjeka i životinje opasni. Samo jedna od ovih dviju spomenutih vrsta algi je povremeno otrovna, ali te u jezeru još nisu otkrili. Od tih vrsta rastu u jezeru Klamath samo podvrste Anabaena circinalis i Microsystis flos-aquae, koje, smatraju naučnici, nisu otrovne. U nijednome do sada obavljenom provjeravanju nisu našli otrovnih tvari.

 Dr. Gillian McKeth, prof. Abrams i prof. Berry i drugi stručnjaci za algu AFA uvjereni su da je divlja alga iz jezera Klamath potpuno sigurna. Zbog njenih izvanrednih karakteristika, i sami je redovno koriste.

NE  ŠTETI  ZDRAVLJU  

Svaka se žetva algi AFA više puta strogo kontrolira u laboratorijima proizvođača – u neovisnim laboratorijima u Kanadi. U Europi te alge dodatno kontroliraju još i poduzeća koja ih prodaju. Tako npr. u Njemačkoj prodaju alge iz kontrolirane ekološke proizvodnje koje redovno pregledava još i njemački organ za kontrolu ekološki proizvedene hrane.

Postupak obrade alge AFA je dugotrajan i precizan. Na žalost zbog toga je i cijena primjereno visoka, ali zbog većeg sadržaja hranjivih tvari lako koristimo manje količine divljih algi (od 1,5 do 3 grama na dan) –  pa se cijena izjednači s drugim hranjivim tvarima koje, ukoliko želimo doseći vidne rezultate, moramo konzumirati u većim količinama.

Alga AFA je na tržištu prisutna već 15 godina i ljudi iz čitavog svijeta koji je koriste, zaklinju se u njenu efikasnost. Nuspojave se do sada nisu pokazale. U najgorem slučaju mogu se pojaviti simptomi čišćenja (najčešće slabost, prištevi i napuhavanje…), njih možemo lako zaobići ako počnemo s malom količinom i postepeno je povećavamo ili je smanjimo, ako je čišćenje prejako.

Konzumiranje divljih algi AFA preporuča sve više stručnjaka i liječnika, koji su ih  isprobali na svojim pacijentima, jer su tako bogate hranjivim tvarima da tijelo dobro nahrane i uklone znakove njihovog pomanjkanja. Algu AFA već su počeli upotrebljavati i u terapijske svrhe te je napravljeno nekoliko studija. Istraživanja su dokazala da doista poboljšava zdravlje.


BOGATSTVO  HRANJIVIH  TVARI

Alga AFA sadrži puno životno potrebnih – vitamina, minerala, enzima, klorofila, elemenata u tragovima, masnih kiselina i aminokiselina.  Stručnjaci tvrde da nije tako efikasna samo zato jer sadrži najveću zalihu hranjivih tvari koju su do sada otkrili, već i zato jer sve te tvari međusobno sinergijski utječu jedna na drugu. To znači da je djelovanje svih tvari zajedno veće negoli zbroj svih pojedinačnih tvari. Odnosi među tvarima su po njihovom mišljenju najpovoljniji i zato ih tijelo dobro asimilira.

Alga AFA je jako bazna – njezina pH vrijednost je 9 -11.

Sadrži čitav spektar vitamina B. U usporedbi s uzgojenom spirulinom i chlorellom sadrži više vitamina C, B2 i B12, kalcija, kroma, beta karotena i biotina, te 2 puta više enzima. Njena specifičnost, sadržana je u tome da njena stanična membrana, zbog borbe za preživljavanje u niskim zimskim temperaturama, stvara enzime koji sadrže višestruko nezasićene kiseline. Ovu algu također karakterizira veliki sadržaj bjelančevina, sadrži ih od 60 do 68 % ovisno o godišnjem dobu.

ČUDESNA   HRANA

Pored toga što hrani tijelo, alga AFA poboljšava duševno stanje i podupire duhovni razvoj to tvrde poznati autori i savjetnici G. Cousens i  C. Opitz.

Smatraju da alga sadrži visoke vibracije: u njoj je obuhvaćeno cjelokupno uređenje prostora u kome ta divlja alga raste. Vibracije se, kako tvrde ovi istraživači, prenose s informacijama u hrani. G. Cousens tu algu daje na konzumiranje svojim pacijentima i postigao je dobre rezultate. Puno drugih autora, koji su algu opisali, navode toliko pozitivnih efekata koje su navodno i sami isprobali – izniman utjecaj na tijelo i duh, da je to čak sumnjivo. Razumljivo je da takva “super hrana” ne može otkloniti sve teškoće čovječanstva, ali može znatno doprinijeti pozitivnim promjenama.

OSOBNO  ISKUSTVO

Mogu reći da do sada nisam isprobala puno dodataka hrani i nisam bila zagovornica takvog postupka pa ipak: algu AFA sam isprobala i mogu potvrditi da djeluje.

Kada sam konzumirala umjetno uzgojene alge, tjelesno i duševno stanje i nakon duljeg razdoblja nije se poboljšalo pa sam bila iznenađena. Kad sam počela uživati alge AFA, opće stanje se počelo odmah poboljšavati, i to usprkos malim količinama (samo 2-3 grama na dan). Već nakon prve konzumacije osjetila sam revitalizirajući učinak. Osjećaj ugode, povećana tjelesna vitalnost i koncentriranost u obavljanju posla povećavali su se iz dana u dan.

ISPROBAJTE!

 Članak iz časopisa:

AURA” -Revija za mejna področja znanega številka 157, oktobert2002.  autorica: Bina Božić

Prijevod sa slovenskog: NevenkaLicul. Tekst uredile: EliJaška i Zlata Jaška, Rijeka, II / 2003.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s